Marius på tur

Hei hei!

Jeg heter Marius Isaksen, er 26 år gammel og jobber på Sportsnett. Jeg har jobbet på Sportsnett siden 2020. Da jeg startet på Sportsnett fikk jeg en deltidsstilling på Sportsnett i sentrum - nå jobber jeg en 100% stilling på Sportsnett CC-Vest.

Etter jeg gikk Kilimanjaro (desember 2021 - januar 2022) har jeg hatt lyst til å prøve meg på Aconcagua (6962 moh.) som ligger i Andesfjellene. Kilimanjaro (5895 moh.) gikk fint. Jeg merket ikke høydesyke, og hadde ikke noen store problemer med turen. Jeg har siden den turen hatt lyst til å notere en skikkelig fin ekspedisjon og se hvor mye kroppen min tåler.

Her vil det bli oppdateringer av turen med jevne mellomrom. Jeg vil gå uten dekning i perioder, men da benytter vi oss av bilder og tekst fra Jarle Trå. Han har også egen reisedagbok (se link nederst). Håper dere har lyst til å følge meg på tur!

27. jan. 2025
Tekst: Marius, Jarle og Sindre
Foto: Marius Isaksen og Jarle Trå

26. Februar : Tilbake på jobb!

  • 26. februar er jeg endelig tilbake på jobb på Sportsnett CC-Vest. Kom innom og slå av en prat, enten det gjelder turen, utstyr jeg brukte eller generelle tips til ekspedisjoner.
  • Vi ses!
marius 9
 
 
 
 
marius 10
 
 
 
 
marius 11
 
 
 
 

14. - 15. Februar : På vei til biff og rødvin

  • Etter mange dager i fjellet er vi nå på vei ned. Vi bruker 14. og 15. februar på å gå ned til lavlandet igjen. Jeg har hatt en fantastisk- og svært lærerik tur. Det er kjedelig å ikke nå toppen, men jeg er takknemlig for opplevelsen. Takk for turen til en fin gjeng. Tusen takk til Jarle Trå som har organisert turen og en stor takk til alle som har fulgt med! Nå skal vi til Meduza og drikke vin og spise biff, der blir vi i noen dager før turen går hjem til Norge.

13. Februar : Hit, men ikke lenger...

  • Eventyret stopper på 6500 moh. Jeg våknet med plager i venstre skulder som bare ble verre. I 3 timer (av en 13 timers tur) bar jeg sekken over kun en skulder, men smertene ga seg ikke. En rask legesjekk viste at jeg hadde en sene i klem. Dette har skjedd grunnet måten jeg sov på i natt. Jeg klarte ikke toppen, men det har vært en veldig fin tur. Formen var god nok til å fortsette, men det er viktig å ta alle deler av kroppen på alvor.

12. Februar : Siste camp!

  • I dag har vi flyttet oss fra camp 2 til camp 3, som ligger på ca. 6000 moh. Vi fikk kjenne på farten vi skal ha på toppstøtet, og det virket helt fint. I morgen er den store dagen her, vi skal prøve oss på toppstøt! Vi legger oss klokka 20 og venter på at alarmen ringer klokka 03...

9. - 11. Februar : Spektakulær utsikt!

  • 9. Februar: I dag skal vi flytte utstyr opp ca 500 høydemeter, til 5500 moh til camp 2. Etter det er det ned de samme høydemeterne for å hvile igjen.
  • 10. Februar: I dag flytter vi resten av utstyret opp til camp 2. En fantastisk dag med fint vær og nydelig utsikt. Nå er fokuset restituere, snacks og drikke mye!
  • 11. Februar: Vi våkna til en spektakulær utsikt (turens fineste). I dag har vi hviledag og testedag. Vi skal teste storsko med stegjern. Vi gikk på en bred for å se at alle klarte å montere stegjerna riktig. Etter det var det hvile til morgendagen.

8. Februar : "Vi forlater lavlandet" - Jarle Trå

  • Etter en god frokost setter vi mars klokka 12.00. Nå skal vi opp til camp 1, og det er deilig å kjenne på at jeg er litt bedre akklimatisert, og det flyter bedre. Denne etappen ble litt vel spennende da store deler av bakken nær stien raser ut i elven. Alle kom trygt forbi og opp til camp 1. Her ble det servert herlig tapas som vi nyter mens vi hører det snør og hagler ute - endelig føler jeg meg litt hjemme! Nå hopper jeg i soveposen og gjør meg klar for en hviledag i morgen.

5 - 7. Februar: Høy feber...

  • 5. Februar: Hviledag for å samle krefter til i morgen. Da skal vi opp til 5000 moh.
  • 6. Februar: Den tyngste etappen før toppstøtet står for tur. Vi skal bestige 800 høydemeter, opp til Camp 1 (5000 moh). Jeg har de siste dagnene blitt syk, og går på antibiotika og paracet. Høy feber, vondter i brystet og stygg hoste har gjort oppladningen alt annet enn ideell.
  • 7. Februar: I dag er det en fullstendig hviledag. Vi skal slappe av, nyte solen og ompakke baggen for utstyr vi ikke trenger å ha med opp i fjellet. I dag er det siste runde med dusjing på 7-8 dager, så nå kommer det til å lukte stramt i teltet fremover.
marius 7
 
 
 
marius 8
 
 
 
 

3.-4. Februar: Akklimatisering

  • 3. Februar: Vår første hele hviledag. Dere lurer kanskje på hva vi gjør på hviledager? Da prøver vi å gjøre så lite som mulig. Det er tynn luft, og man blir andpusten av å gå 10m fra teltet til loungen.
  • 4. Februar: I dag var det tid for en akklimatiseringstur, etter litt over 460 høydemeter kom vi oss opp på Colerado. Dette var en seig tur, og jeg er bekymret på de siste 2300 høydemeterne. Vi surfet på grus og sand ned tilbake til camp på 45 minutter. Bekymringen ble borte da vi kom frem til en deilig 3-retters lunsj.

1.-2. Februar: Aconcagua i sikte!

  • 1. februar startet litt kjølig, men varmen kom fort, og det ble like varmt som i går... Turen gikk til Casa de Piedras (ca. 3300 moh.)
  • 2. Februar: Vi har ankommet Base Camp på 4200 moh., og ekspedisjonen er for alvor i gang. Dagen startet da klokka ringte 04.00, frokost ble servert 05 og avreise 06. Dagens agenda var en vandredag på 8t og 900 høydemeter med Aconcagua rett foran oss hele dagen..

Vacas-dalen

marius 6
 
 
 
 
marius 5
 
 
 
 
Marius 4
 
 
 
 

31. Januar: Dehydrert, men det går bra!

  • Vi starter turen i Punta de Vacas og gikk innover Vacas-dalen langs elvebredden. I dag var det grusomt varmt, det eneste som reddet oss fra heteslag var en liten bris som dyttet oss i ryggen. Etter 5 timer og 45 minutter når vi endelig målet, Pampa De Leñas. Dagen avsluttes med et herremåltid bestående av vin og kjøtt i ypperste klasse.

30. Januar: 30 varmegrader

  • Vi våknet til nok en dag med strålende sol og 30 varmegrader. I dag har vi tatt buss fra Mendoza til Punta de Vacas (3t tur). På bussturen var vi innom en resturant for påfyll av enorme mengder kjøtt og væske. Ettet ankomst og innsjekk fikk vi endelig tatt på oss turstøvlene og gikk en liten tur på 3 km i nærområdet. I morgen begynner det virkelige eventyret.

Sightseeing i Mendoza

marius 3
 
 
 
 
Marius på tur 2
 
 
 
 
Marius på tur 1
 
 
 
 

29. Januar: 1 kg biff

  • Vi våknet opp etter en lang reise og en god natts søvn. Det kribler i magen, og kroppen begynner å bli klar for tur. Vi var på litt sightseeing i Mendoza, en koselig, hyggelig og fargerik by med mye liv. Spesialiteten i Mendoza er BIFF og rødvin - her kan du velge mellom 1kg, 650g og 550g. Jeg gikk for 1kg, men måtte krype til korset og gi meg på målstreken. Proteinlageret er fylt opp og jeg begynner å nærme meg klar for tur

27. Januar - 29. Januar: Reisedager

  • Jeg er endelig ferdigpakket, og klar for tur. Flyet går fra Gardemoen 27. januar klokken 18.25. Første mellomlanding er i Frankfurt, før turen går videre til Buenos Aires. Der har vi 12 timer vi skal bruke til sightseeing før siste fly til Mendoza går. Vi lander i Mendosa 29. januar klokken 21.35 (lokal tid).
Fri frakt

Fri frakt på ordre over 1000,-

Gratis retur

Gratis retur (kan også returneres i butikk)

Sikker betaling

Sikker betaling med kort, faktura eller Vipps

Sportsnett kundeklubb

Som medlem hos Sportsnett får du bl.a. medlemsrabatt på en rekke produkter.

Bli medlem

Følg oss

© Sportsnett 2025 - Sport Holding Retail AS (org nr. 981006 747)